párkapcsolati könyv

Az EXIT szabályos színei azaz: hogyan olvasható az Exit?

párkapcsolati könyv

Hát akkor csapjunk bele! 🙂 Mi minden van itt? Hogyan olvassuk az Exitet – és egy lélektant megszállottan űző szerzőházaspár a házasságról és a párkapcsolatról = NAGYON izgalmas!

Mivel az EXIT belépett az olvasás fázisába – már sokaknál ott van, vagy úton van végre – megosztok egy-két gondolatot arról, hogy mit tud adni és hogyan. És persze hogy én mit szeretek benne nagyon.

Ez a könyv az elejétől a végéig szép ívvel, vonalvezetéssel bír, tehát szabályosan, oldalanként haladva is kibontakozik – végigmegyünk egy fölfelé ívelő folyamaton; ami viszont érdekesség: a fejezetek önmagukban is egy-egy epizódot adnak ki. Mindegyiknek sajátos, egyedi hangulata van, a címnél felsorolt szavak alapján ez elkapható. 6 ilyen fejezet van. Ha megnézitek a tartalomnál, akkor jobban érthető is, hogy mire célzok. Van, hogy az egyikhez jobban van hangulatunk, mint a többihez, ennek is fontos oka van – érdemes tehát vagy belenyitni, vagy belelapozni a fejezetek elejére, és azzal menni egy kört, ami nagyon érdekel. Gondolkodó típusoknak ugyanígy – remekül elindítja a termékeny gondolatmeneteket az alaposan összeválogatott első néhány szó, amit az adott fejezet határozott témájának és összefüggéseinek kiválogattam.
Összevissza is olvasható tehát, és aki még így sem feledkezne bele (lehetetlen), annak bőven lesz min gondolkodnia az élettémákon belüli összefüggések miatt. Egy-egy élettéma „legaljáról” indul egy fejezet, és a végére klasszul felemeljük. Nekem végül a kedvencem (teljesen váratlan módon) az utolsó, a 7-es jelű fejezet lett, mert az még nekem is új 🙂 , végtelenül inspirálnak ezek a témák és szerintem az egyik legszunnyadóbb csomag jelenleg még, kollektívan. De már nagyon várom, hogy lehessen róla beszélgetni egyre többetekkel. Nézzétek: nem fantasztikus, hogy ezek a szavak, bár a rögzült és hétköznapokban automatikus gondolkodásmódunk alapján nem mind függnek össze, de a mélyben ugyanarról a lényegi tőről fakadnak? Mi történik velünk vajon konkrétan, ha egyszer elkezdjük őket ÖSSZEGONDOLNI?
7 Én és te. Hány nem kell egy igenhez? (külvilág, te, különbözőség, kapcsolódás, párkapcsolat, házasság, a másik felem, projekció, ellentét, pólusosság, kiegészülés, harmonizálás, mágnes, együtt)

Szerző: Deres Anita, következő írása: A család fekete báránya és Nárcizmus a spiritualitásban

A cikk alkotójának második könyve az EXIT.
A mű 2021-ben jelent meg, keményfedeles, terjedelme 289 oldal.
Csak online kapható, itt a weboldalon. Olvass róla AJÁNLÁSOKAT!

A szerző első műve a 2013-as sikerkönyv: a Megértés Táblázata, A magyarázat

exit borító
exit borító

Az EXIT szerzőinek YouTube csatornája az egyéniség felépítéséről, és ennek akadályairól: