Az Exit hátsó borítójáról

“A kijáratot legalább olyan fontos megtalálni, mint a bejáratot. Sőt.”

Önismeret
Exit, HALADÓ ÖNISMERŐKNEK

Egy magyarországi önismereti ügy szerzőházaspárjának története a színfalak mögött. Személyes vallomás, összefüggések és megértések a félrecsúszott önismeret, (ál)spiritualitás gyakorlati alkalmazásában, melyek a legtöbb széles körben elterjedt lelki egészség és new age-területen jellemzőek és ismétlődőek. Mi a belső út, a gyakorlatban alkalmazott spiritualitás árnyéka? Hol romlik el? Hányan tévesztik össze a tévút poklát a számukra igazi út szükséges nehézségeivel? A tévútról lehet a legmélyebb tanulságokat átadni, bármely életterületen. Miért nem evidens ez az önismeretben, a spiritualitás gyakorlatában? A hibákat, az árnyékot rejtegeti, így a felszín alól bomlaszt. Akár láthatatlan visszaélésekkel. Mi az, ami nagyon hiányzik az önismereti tételek alkalmazhatóságához és gyümölcsözéséhez? Miért nem tudjuk beépíteni a mindennapi életünkbe azt, amit a közösségben vagy tanulmányaink során megszerzünk? Ebből a frusztrációból önbántás, és a “még nem járok ott” megtévesztő élménye lesz. Mi vagy ki bánt ily módon – hogyan hagyjuk magunkat bántani? Mi a közös az álguruk működésében? Tényleg veszélyes a láthatón túli valóság?

Az Exit egyfajta születés és világra hozás, mégsem azonos azzal. A vészkijárat zárva, a menekülés nem opció. Az Exit sokkal inkább kiszövés, lépésről lépésre, millió megértéssel, hogy az életem, az értékeim finom selyemszálai minél kevésbé szakadjanak, és a lényeg ott maradhasson épen. Az Exitben benne van az egyénné formálódás, a saját, megismételhetetlen színkombinációm kidolgozása. Benne van az elfelé és a széjjel, a közöstől, az ugyanolyantól, a kiüresedettől, az elvárttól, a diktálttól, tehát: a Régitől. Mert az Exit: az Ó-ból az Új-ba. E könyv témája egészen a rejtett, pszichés és a spirituális bántalmazás kérdésköréig elér. Hol a befektetett munkánk eredménye? Milyen egy párosan járt belső út?

Szellemi út és mindennapi élet összeütköztetésében jött világra az Exit, s azoknak az útkeresőknek és utazóknak biztosan kihagyhatatlan, akik legalább egyszer már ráleltek ösvényükre, de aztán el is tűntek útvesztőiben. Itt az idő: Exit az életedbe!

——————————————————————-

A keményfedeles, terjedelme 289 oldal.
Csak online kapható, itt a weboldalon. Olvasóink ajánlásai
Az EXIT a Szerzők második könyve.

A szerzők első műve a 2013-as sikerkönyv: a Megértés Táblázata, A magyarázat


FIGYELEM!

AZ EXIT-KÖNYV NEM BOTRÁNYKÖNYV, NEM TÁMADJA A HITET, SPIRITUALITÁST, EZOTÉRIÁT ÉS ANNAK SEMMILYEN FORMÁJÁT. Kizárólag  a szerzők által személyesen tapasztalt félrecsúszásaira igyekszik felhívni a figyelmet.

AMIT A KÖNYVBEN A SZERZŐK „SPIRI”-NEK NEVEZNEK, AZ A FENTIEK (HIT, stb…) ÁLSPIRITUÁLIS VADHAJTÁSAI, melyek a tanítványokban súlyos érzelmi/mentális károkat okoznak. A tévedés minden út velejárója, ahogy pl. minden szülő „rossz szülő” is, de ennek mértéke fél életeket alapoz meg vagy tesz nyomorulttá.

KÖNYV EGYIK FŐ CÉLJA ÉS RENDELTETÉSE, HOGY ÉSZREVETESSE A ZSÁKUTCÁKAT, ÉS A DÖNTŐEN REJTETTEN MEGVALÓSULÓ VISSZAÉLÉSEKET. Akinek van hite, vagy úgy érzi, van valami nálunk nagyobb erő a világban, az tudja, milyen fontos alaphang ez az élethez. Az EXIT ezt nem elvenni, hanem erősíteni hivatott.

Exit, borító

Az EXIT szerzőinek YouTube csatornája az egyéniség felépítéséről, és ennek akadályairól:

Rejtett spirituális bántalmazás