AZ ÖNÁLTATÓ ÖNISMERETI VONULATOK MINT SÚLYOS PROBLEMATIKA, MELY ELŐL NEM LEHET ELMENEKÜLNI, CSAK MEGOLDANI LEHET.

Az önismeret, önfejlesztés, spiritualitás, a belső út automatikusan magában rejti a félremenés csíráit. Magyarul: mindenki elrontja! Benézi. Beleesik. Elszáll. Becsapja magát, és ezzel együtt másokat is. Eleinte véletlenül, aztán már csak szándékosan lehetséges tovább folytatni a becsapást.

A folyamat egyik alapvető lényege, hogy ezzel mit kezdesz.
Tagadod vagy észreveszed, hogy beleestél, és így képes vagy változtatni rajta?

Mert az egyén életének nagyobb problémái is csupán ugyanezt tükrözik.
Most meg akarjuk oldani, vagy nem akarjuk megoldani az életünket, a válságainkat?

Vagy: tényleg minden olyan jó az életünkben? Tényleg ennyire eltakarja a civilizációs kényelem azt, hogy baromira nem azt éljük, amire születtünk? Tényleg ennyire elég nekünk a köröttünk lévő – félelmetesen repedező, de még foltozható – biztonság és kirakat?

Ha már látszik, hogy többet akarsz, hogy mást (is) akarsz, hogy kénytelen vagy rászánni végre a figyelmedet SAJÁT MAGADRA, a benső világodra – akkor még mindig ott van akár többévnyi alattomos kitérő, ami szinte biztosan az utadba fog állni. Az álspiritualitás. Az ál-önismeret és az üzleti célú életvezetési tanácsadás világa.

Csak hogy a legismertebbet említsem, mely bár a legnagyobbat bukott, mai napig fut párhuzamosan a terjeszkedése, ahelyett, hogy lemondott volna trónjáról, a Titok:

Részlet a videóból: “A kritikus gondolkodás egy olyan képesség, melyet meg kell találnunk magunkban, s fejlesztenünk kell. Az ’új gondolat’ mozgalmak tendenciái világossá válik, hogy olyan személyeket vonzanak, akiknek minimum megkérdőjelezhetőek a szándékaik, s hogy erőteljesen káros üzeneteket közvetítenek (pszichés és fizikai) egészségről, valamint állandó, áldozathibáztató alapszokásaik vannak. Mindenképpen alapos megvizsgálásra szorul.

Azt nem jelentik be, hogy mennyi ember életét tette tönkre, vagy hogy bebizonyosodott, hogy kamu, csak azt jelentik be (anno), hogy megjelent a megváltás! És van, aki követi aztán, hogy megtudja, hazugság volt, a többség azonban nem. Eloszlik a bukás… ezen a területen el. MIÉRT?

Csak nem azért, mert ez az a terület, amely a legtovább tartja fenn az illúziókat, hiszen abból él? Mi lesz a transzcendens hittel, tanulmányokkal, tudással, ha lelepleződnek a csalásai?

Tudjátok, mi? Igazi, erős, SAJÁT alapokon nyugvó, saját magad által kiépített, vibrálóan élő önismeret. Netán egy valódi, egyedi spiritualitás. AZ IGAZIBB ÉLETÉRT.

Hogyan lehet önismeretre, önfejlesztésre, pszichológiára, spiritualitásra „adni a fejünket”, anélkül, hogy nyíltan feldolgozott, elérhető bukás-történetek léteznének?
Mikor látjuk be, hogy tanulni tényleg a hibákból lehet?
Mikor látjuk be, hogy meglátni valamiben a rosszat nem egyenlő azzal, hogy mi magunk lennénk a rossz emberek, vagy minden jónak az elrontói?

Hogy azt lehet hosszú távon is szeretni és erőforrásaival együttműködni, aminek ismerjük az árnyoldalát is..?
Vajon rövid vagy hosszú távra tervezünk, amikor önismeretre adjuk a fejünket?
Ismerjük az egyes önismereti utaknak, tételeknek, vagy a saját utunknak a zsákutcáit?

Az EXITbe írtuk a meztelen igazságot, ami felkavaró, de kifinomult, hogy senki érzéseit vagy ízlését ne borzolja. Magunkra vállaltunk rengeteg mindent, hogy ne az ítéleteken legyen a hangsúly, hanem azt adjuk át, ahogyan mi magunk benne voltunk.

Az olvasók végig velünk jönnek a kijáratig, gazdagodva olyan tanulságokkal, melyek alapján sokkal magabiztosabb és függetlenebb tudás szerezhető!

Csak akkor, ha megoldani akarod, és végre tényleg.
Csak akkor, ha már eleged van a díszletekből és abból, hogy megmondják, hogyan kell.
A „valaki jobban tudja” világuralmának vége.
Vannak, akik lassan fognak kapcsolni, mert ebbe a legjobb szenvedélyesen belekapaszkodni. Abba, hogy valaki jobban tudja.
És vannak, akik egy percet sem akarnak már vesztegetni, és belátják: nincs olyan, hogy valaki mindig jobban tudja.

Erről fog szólni a következő idők önismerete. Spiritualitása. Pszichológiája.

Deres Anita következő írása: A család fekete báránya és Nárcizmus a spiritualitásban

A cikk alkotójának második könyve az EXIT.
A mű 2021-ben jelent meg, keményfedeles, terjedelme 289 oldal.
Csak online kapható, itt a weboldalon. Olvass róla AJÁNLÁSOKAT!

A szerző első műve a 2013-as sikerkönyv: a Megértés Táblázata, A magyarázat

exit borító
exit borító

Az EXIT szerzőinek YouTube csatornája az egyéniség felépítéséről, és ennek akadályairól: